Paul Schenderling

paul-schenderling

Paul Schenderling is econoom en schrijver. Ruim tien jaar adviseerde hij overheden over sociale en economische vraagstukken. In 2015 en 2016 schreef hij twee grote beleidsstudies, over economische groei en sociale zekerheid, in opdracht van een wetenschappelijk bureau van een politieke middenpartij. Hij deed tevens onderzoek naar de sociale en ecologische effecten van consumptie.

In 2021 schreef hij samen met Dr. Matthias Olthaar een veelbesproken essay in Trouw over de sociale en ecologische effecten van groei en globalisering. In dezelfde periode publiceerden zij over deze thema's het boek Hoe handel ik eerlijk. In datzelfde jaar richtte hij de stichting Genoeg om te Leven op, die lokale duurzaamheidscommunities initieert, consumenten ethische productadviezen geeft op basis van productieketenonderzoek en beleidsvisies ontwikkelt voor het tijdperk na de groei: postgroei. In 2022 verscheen van Pauls hand: Er is leven na de groei. Hoe we onze toekomst realistisch veiligstellen.

Paul probeerde verschillende politieke partijen mee te krijgen in zijn visie op de noodzaak van een sociale en groene transitie van de economie. Op zondagmiddag zal Paul met ons in gesprek gaan over zinvol politiek engagement op basis van die ervaringen.