Reacties cursisten

Renée Verberne:

"De twee filosofieweekenden van het Erasmusfonds hadden voor mij alle ingrediënten voor een geweldig weekend: een prachtige omgeving, goed gezelschap, een berg filosofie, mooie gesprekken tot in de late uurtjes en natuurlijk wijn.

Het waren intense dagen, waarop we heel veel filosofie voor onze kiezen kregen, maar toch kwam ik telkens met bakken energie thuis.

De colleges en presentaties waren van hoog niveau, maar desondanks toegankelijk, begrijpelijk en interessant. We hadden daarbij een hele fijne groep betrokken, bevlogen en mooie jonge mensen van diverse achtergronden.

De meesten hadden wel een achtergrond in de filosofie, maar niet allemaal, en ieders bijdrage aan het weekend was waardevol. Ik heb echt genoten van alle informatie, concepten en ideeën die me zijn bijgebracht, de scherpe, luchtige en grappige opmerkingen tussendoor en de avondlijke gesprekken met gelijkgestemden. Zeker iets wat ik nog graag eens over zou willen doen. Keep up the good work!"

Christof Abspoel:

"Enorme luxe om met een groepje nieuwsgierigen een klein legertje hoogleraren te laten opdraven. De klimaatcrisis werd uit veel hoeken belicht. Hoopgevend ook om te zien dat zulke gedreven mensen uit allerlei hoeken hiermee bezig zijn."

Daphne Raad:

“Afgelopen zomer heb ik met veel plezier deelgenomen aan de Erasmusfonds filosofieweekenden. Het was erg leuk om ambitieuze en klimaatbewuste jonge mensen te ontmoeten. De sfeer in de groep was uitnodigend, open en gezellig en de organisatoren waren onderdeel van de groep.

Er was duidelijk veel aandacht gestoken in het werven van bekwame sprekers met een prikkelend verhaal. Ondanks de grote hoeveelheid informatie die werd besproken, bleven de lezingen interessant door de interactie tussen de spreker en de groep.

Het hoogtepunt van de weekenden was het bespreken van de stof aan de hand van persoonlijke essay opdrachten. Op deze manier inspireerden andere deelnemers mij om op een andere manier naar de aangereikte stof te kijken.

Het verblijf op de Abdijhoeve Betlehem was erg prettig. Maaltijden werden verzorgd en als deelnemer hadden we een privé kamer tot onze beschikking. De omgeving waarin de Abdijhoeve zich bevindt nodigt uit om helemaal tot rust te komen! Ik zou iedereen die het leuk vindt om gesprekken te voeren vanuit een filosofische benadering aanraden om deel te nemen aan de Erasmusfonds weekenden.”